//

Золотовалютні резерви країни – втрати та «пАкращення» – Без Брехні

Золотовалютні резерви країни – втрати та «пАкращення»

Джерело даних:

  1. Національний банк України – https://bank.gov.ua/control/uk/publish/category?cat_id=7693066
  2. National Bank of Poland – http://www.nbp.pl/homen.aspx?f=/en/statystyka/template.html/ International Reserves and Foreign Currency Liquidity.
  3. Центральний банк Росії – https://www.cbr.ru/statistics/?PrtId=svs (Міжнародні резервні активи і інша ліквідність в іноземній валюті Російської Федерації)

PS. «БезБ» започатковав рубрику «10 років пАкращення». Підґрунтям для початку роботи над нею стало декілька меседжів, які активно використовували (інколи маніпулятивно) за часів вже попередньої влади та під час останніх президентських перегонів.  А саме:

  1. Україна і Польща, після розвалу соціалістичного блоку, мали співставний економічний потенціал, тому досягнення нашого західного сусіда часто згадують, як докір недолугості правлячої еліти нашої держави.
  2. «В Україні краще ніж у Росії» – даний меседж не конкретизую за якими критеріями «краще». Звичайно, ми маємо безперечні досягнення в області демократії, народовладдя, волевиявленні громадян. Однак, є ще інший бік «медалі краще» – економічний. І тут не все так прямолінійно.
  3. Період в 10 років був вибраний за наступних причин. По-перше, і «злочинна влада Януковича» у 2010 році і проєвропейська Порошенко у 2014 році отримали мандат виборців фактично під ідентичними гаслами: «Будуємо нову країну» («Партія регіонів»), «Жити по-новому» (БПП «Солідарність»). По-друге, під час правління кожна з «політичних еліт» пишалась своїми досягненнями, прорахунки і недоліки списуючи на «попєрєдників», або «злочинну владу». В той же час, після втрати керма керування країною, і перша, і друга еліти отримували різко негативний статус.

Враховуючи, що пересічний громадянин дуже часто опиняється в полоні маніпулятивної риторики або емоційних меседжів, «БезБ» говоритиме мовою фактів. Рубрика «10 років пАкращення» не носить формат викриття, але має на меті просвітницьку, пізнавальну функцію – надати фактичну, реалістичну картину економічного розвитку країни за останні 10 років.

Кожна публікація розкриватиме в доступній формі (через інфографіку і короткий опис) один із економічних або соціальних аспектів. До того ж, буде продемонстровано співвідношення показників України до Польщі і Росії.

Ще по темі:

//
Exit mobile version