//

Як фейками “небезпеку” від щеплення намагаються довести до абсурду – Без Брехні

Як фейками “небезпеку” від щеплення намагаються довести до абсурду

Сьогодні буде добірка абсурдних фейків з “батьківських чатів”.

Дискредитувати щеплення та маніпулювати питаннями його безпеки можна не лише до того, як вакцину ввели, а й після. І лякати можна не лише тих, хто зробив щеплення, але й тих, хто… знаходиться поряд зі щепленим. Достатньо запустити навалу ботів з абсурдними коментарями або закинути в батьківський чат. А краще поєднати!

Отже, про нову хвилю дискредитації вакцин. 

В мережі ширяться пости, репости та коментарі про те, що щеплені вчителі нібито є небезпечними для дітей.

Відразу окреслимо: це абсолютно маячня. Жодна з вакцин проти COVID-19 не містить збудника, який міг би викликати хоч якесь захворювання, яке б могло передаватись іншим. 

Оскільки сама ідея небезпеки щеплених дійсно абсурдна, то в хід йдуть такі ж абсурдні аргументи.

 

МЕСЕДЖ1: Скаржаться, що у дітей нібито через вчителя болить голова

Точно не заперечиш, що в школі може боліти голова через втому, підвищений рівень CO2, перенавантаження, невчасне приймання їжі, чи просто тому, що так вже хочеться канікул. 

Та вищезгаданий фейк ніби підводить нас до якихось паралелей про чіпи та випромінювання. Та що там підводить! Так і кажуть “розумні люди”: то все через блютуз у вакцинованих і він їх викриває.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Але й бідкаються люди не всі вакциновані у блютуз “засвічуються”. 🙂

 

Проте справжнім хітом абсурду були скріни з коментами про…

МЕСЕДЖ 2: 8 ген, який ніби то закривається від щеплення та робить людиною бездуховною цеглиною.

Цікаво, що гіпотеза (також абсолютно недоведена) про ген, який відповідає за почуття присутності божественного, дійсно існує. 

Згідно з нею ген, що кодує протеїн VMAT2, відповідає за схильність людини до духовних, містичних та релігійних переживань, віри в Бога. Гіпотеза була запропонована американським вченим та популяризатором науки Діном Хамером, директором Національного Інституту Раку в США, але так і не була доведена, хоча є книга на цю тему. 

Є такий ген, чи його немає насправді не так і важливо. Важливо те, що взято це не зі стелі, а був явно використаний ґрунт для розгону нового фейку.

 

 

 

Ну і остання “зрада”

МЕСЕДЖ 3: люди вірять, що вакцини проти коронавірусу викликають… кишкові інфекції, ще й не у самого вакцинованого, а у третіх осіб

Принаймні так написали в коментарі під новиною про дітей, які отруїлись в їдальні міста Хмельницький.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вакцини від COVID-19 ніяк не можуть викликати харчового отруєння у людей, що контактують з вакцинованими. Вони навіть у щеплених не можуть викликати діареї, яка б мала інфекційне походження.

Такі повідомлення не більше ніж намагання налякати там, де не можеш довести щось вірогідними аргументами, заснованими на фактах чи науковому знанні.

Поки лабораторія держспоживнагляду шукала збудник, який дійсно спричинив спалах кишкової інфекції, фейкороби та боти мали змогу трохи побіснуватися. А винним в усьому виявився не такий облюбований конспірологами золотистий стафілокок. 

 

Ще по темі:

//
Exit mobile version