//

Як медіа МАНІПУЛЮЮТЬ на темі введення у Данії Covid-паспортів – Без Брехні

Як медіа МАНІПУЛЮЮТЬ на темі введення у Данії Covid-паспортів

В ЗМІ з’явилась новина про те, що у Данії вводять Covid-паспорти для відвідування кафе та перукарень. На сьогодні, ця тема є популярною для дискусій в українському інфопросторі, здебільшого в негативному або маніпуляційному контексті. Саме тому ми розібралися навіщо потрібен ковідпас і як на цій темі маніпулюють.

ПЕРЕВІРКА:

6 квітня 2021 року влада Данії прийняла рішення ввести Covid-паспорт з метою поступової відміни карантинних обмежень для громадян. Така інформація зазначена на сайті “Nationalt Kommunikations Partnerskab” (Національне комунікаційне партнерство), де органи влади Данії розміщують офіційні дані щодо ситуації навколо Covid-19.

З 9 квітня Сovid-паспорт зможуть отримати громадяни, які вже зробили щеплення. Однак, враховуватимуть й людей, що мають негативний тест (за попередні 72 години) або перехворіли Covid-19, тобто їх організм має антитіла. Документ можна буде завантажити в електронному вигляді або отримати паперовий варіант.

Головна мета введення паспорту полягає в тому, щоб відкрити для людей заклади всіх рівнів і поступово відновити економіку країни. На сьогодні, в Данії закриті всі установи, які не стосуються першочергових потреб громадян, тобто ресторани, салони, музеї, перукарні тощо, що значно обмежує можливості людей та негативно впливає на більшість сфер.

Відновлювати роботу будуть у декілька етапів. Спочатку планують відкрити перукарні, салони краси та автошколи. З 21 квітня ресторани, бібліотеки, галереї. Потім, з 6 травня запрацюють музеї, театри та кінотеатри, спортзали. Згідно з планом країна повністю відкриється на 21 травня.

До речі, таке рішення не було спонтанним. Ввести документи Данія планувала ще взимку. Наприклад, в лютому на сайті CNN був опублікований матеріал про найближчі плани уряду країни. Зокрема ситуацію прокоментував й виконуючий обов’язки міністра фінансів Мортен Бодсков:

“Данія все ще сильно потрепає від пандемії коронавірус. Але є частини датського суспільства, яким потрібно рухатись вперед, і бізнес-спільнота, яка повинна мати можливість подорожувати”.

ВИСНОВКИ:

Авторка: Вероніка Хорольська

//
Exit mobile version