//

Конференція ОБСЄ. Гострі проблеми політичних фейків та низької якості журналістики – Без Брехні

Конференція ОБСЄ. Гострі проблеми політичних фейків та низької якості журналістики

На початку липня експерти проекту в якості спікерів приймали участь у Конференції “Посилення свободи і плюралізму в ЗМІ під час конфлікту”, яка була організована відповідним департаментом Місії ОБСЄ в Україні.

На першій же загальній панелі була піднята тема саме “внутрішніх” фейків, що як з Рогу достатку сипляться з риторики наших державних діячів, політиків, псевдолідерів думки. Дискусія вийшла надзвичайно гострою – не втримся (та й не злякався:) від критичної репліки в бік виступу Олександра Гороховського – представника проекту «БезБрехні» на конференції, навіть уповноважений від Міністерства інформації РФ.  Однак, його закиди про толерантність і виваженість оцінок залишились без уваги та підтримки.

Інша тема, яка викликала бурхливе обговорення – якість журналістської освіти в Україні. Чимало експертів конференції констатувало її низьку якість. Особливо актуальне питання – контингент студентів. Як показують неофіційні опитування викладачів, та досвід проведення регіональних тренінгів експертами проекту «БезБрехні» – не більше 15-20% тих, хто вступив на факультети журналістики, чи соціальних комунікацій в майбутньому бачать себе саме журналістами.

Ще по темі:

//
Exit mobile version