//

Тренінг у форматі брейн-ринг з фактчеку та медіаграмотності, або навчання на адреналіні – Без Брехні

Тренінг у форматі брейн-ринг з фактчеку та медіаграмотності, або навчання на адреналіні

Анонсуючи тренінг з фактчеку та медіаграмотності, який відбувся 25 жовтня, ми не даремно говорили про його знаковість для факчтек-проекту «БезБрехні» – партнера Академії укранської преси. Це була проба на життєздатність, ефективність та адаптованість одразу декількох оригінальних ідей, які визрівали на тлі нашого багаторічного тренерського досвіду, розробки навчальних програм та методичних матеріалів саме для роботи із студентською аудиторією. Завдяки підтримці АУП, НГО N-оst (Німеччина) та регіональних партнерів ідея була втілена на практиці. 

Перша, яка вже і закладена у назву заходу – це формат брейн-рингу, який не просто є елементом, чи черговою грою, що насичують будь-який тренінг. Даний формат ми вперше застосували, як значну практичну частину навчального процесу, що працює і на закріплення отриманих знань та навичок, і на їх поглиблення, і на доопрацювання важких, складних елементів медіаграмотності, розвиток логіки перевірки.

Гра складалася з п’яти раундів-етапів. Кожен раунд – з двох окремих завдань. Раунди – тематичні, вибудовані за принципом наростання складності:

Цю дистанцію, яка за часом складала повноцінну тренінгову сесію, команди з трьох вишів Запоріжжя – Запорізької політехніки, Запорізького Національного університету та Класичного приватного – пройшли на адреналіні, на одному диханні і емоційному підйомі.

Друге ноу-хау, яке опрацьовувалося – спеціальні задачки (різних форматів) з медіаграмотності і фактчеку,  що були розроблені фахівцями проекту на основі реально напрацьованих кейсів та практик, дійсних прикладів з подій та ситуацій у вітчизняному інфопросторі. Тестування студентською та викладацькою аудиторією (викладачі також були задіяні у ігровому і навчальному процесі) дані розробки пройшли успішно – продемонстрували правильність самої ідеї створення таких задач, доступності даної форми завдань для студентства і зручності для педагогів.

Третя, і напевно, головна ідея – позитивне сприйняття самого формату брейн-ринг тренінгу, можливість адаптування і масштабування ідеї, висока ефективність засвоєння знань, а головне – виключна зацікавленість учасників.

Тому, перефразувавши голлівудський слоган, можемо з впевненістю сказати –  чекайте у 2020 році на всеукраїнському рівні тренінги у форматі брейн-ринг від «БезБрехні»!

Ще по темі:

//
Exit mobile version