//

БРЕХНЯ російських хакерів із сумнозвісної групи ReнDIt про кількість втрат ЗСУ – Без Брехні

БРЕХНЯ російських хакерів із сумнозвісної групи ReнDIt про кількість втрат ЗСУ

Хакерська група RedDIt, що вже багато років веде «цифрову війну» проти України і решти цивілізованих країн і яку асоціюють із спецслужбами рф, днями поширила інформацію, що нібито володіє даними про реальні втрати ЗСУ за час війни. Російські інформаційні помийки та сміттярки одразу підхопили вкид, про нібито «50-70 тисяч загиблих українських військових». http://surl.li/ckdju

Чому це брехня і маніпуляція – пояснюємо, оперуючи відкритими даними та… табличкою множення.

 

Офіційно, українська сторона не розголошує загальну і точну кількість втрат серед військовослужбовців ЗСУ та інших силових структур, що є абсолютно виправдано в умовах війни.

Це з одного боку ускладнює можливий підрахунку для викриття вкиду, тому одразу хочемо попередити, що цифри, які будуть фіналізовані під час аналізу – це версія. Хоча вона і буде базуватися на більш-менш точних даних.

8 липня Міністр оборони України Олексій Резніков під час онлайн-конференції Forbes Ukraine «Будуємо разом» заявив, що на поточний момент Україну захищає понад мільйон людей у формі. Він назвав такі цифри – 700 000 ЗСУ, 90 000 – Національна Гвардія, 100 000 – Національна поліція, 60 000 – Прикордонна служба, решта – інші силові структури. http://surl.li/ckcrd

Для аналізу буде корисна цифра військовослужбовців Національної Гвардії. 12 травня на брифінгу начальник оперативного управління штабу Головного управління НГУ Олексій Надточий оголосив, що станом на дату заходу безповоротні втрати нацгвардійців у війні проти рф становили 501 людина. http://surl.li/ckcyu

Якщо рахувати від початку війни, то 501 військовослужбовець Нацгвардії загинув приблизно за перші 2,5 місяці. До сьогодні, з урахуванням вищої інтенсивності боїв на сході та зміну тактики ворога (що призводить до більшого ураження) ця цифра може подвоїтися. Тобто, теоретично втрати підрозділів Нацгвардії можуть на момент публікації сягати до 1000 осіб.

Загальна чисельність Нацгвардії відносно ЗСУ приблизно у 7,8 разів менша (700 000 проти 90 000). Якщо накласти підраховану кількість втрат гвардійців на чисельність Збройних сил України, то теоретично кількість втрат наших військовослужбовців може сягати 7,8 – 8 тис осіб.

Але для достовірності розрахунків можемо застосувати ще одні дані. 16 квітня Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю СNN, що (на момент розмови) у війні проти рф загинуло 2,5-3 тис українських військових. http://surl.li/ckdfr

16 квітня – це, знов же таки, приблизно 2,5 місяці від початку війни. Якщо відштовхуватися від верхньої цифри у 3 тисячі, то середньомісячні втрати становлять приблизно 1200 осіб. Відповідно з моменту інтерв’ю до сьогодні минуло вже майже три місяці, то теоретично за цей період втрати можуть бути на рівні 3,8 тис. В такому разі загальні – 6,8 тис. Враховуючи фактор інтенсивності боїв і та зміну тактики ворогом (про що згадувалося вище у підрахунках), а також більшу чисельність ЗСУ до цього часу, кількість втрат може збільшитися на 25-30%. При таких умовах вона може становити 8,5-9 тис осіб. Ця цифра так само корелюється з розрахунками на основі втрат бійців Нацгвардії.

Як другорядне підтвердження розрахунків може слугувати інформація, яка почала циркулювати в останні тижні від різних експертів. Вони говорять про втрати Збройних сил (загалом по всіх структурах) на рівні 10  тис військових. Звичайно, експертні думки не є офіційними джерелами, однак можуть відображати загалі тенденції.

Тому можемо констатувати, що російські хакери поширюють брехливу інформацію. До того ж варто звернути увагу на те, який люфт між цифрами подається у їх вкиді – 20 000 (заявлено про 50-70 000 втрат). Такі «похибки», як правило, можуть допускатися у цифрах які сягають, як мінімум, декількох сотень тисяч, але не як не десятків тисяч. Це ще один маркер того, що RedDIt, а згодом і сміттярки рф тикнули пальцем у небо заради того, щоб показати, мовляв, а у нас менше.

А за звітом Генштабу ЗСУ, станом на 11.07.2022 року знищено орієнтовно 37 400 окупантів. http://surl.li/biezu

Ще по темі:

//
Exit mobile version