//

Фейк про майора-розвідника, який “побив учня в школі на Годині героїв” – Без Брехні

Фейк про майора-розвідника, який “побив учня в школі на Годині героїв”

На фабриці фейків, що має назву Укропский Фреш, очевидно працює якийсь колишній мешканець заходу України. Адже занадто часто там з’являються фейки, сконструйовані з регіональних західних новин. Минулого разу було потребу 200 літрів крові на день на Волині. Цього разу придумали, що нібито майор Сергій Попроцький, з розвідки 103 ОМБР ТРО, побив учня школи за те, що той не відгукнувся “Героям Слава” під час відкритого уроку Мужності. А на уроці він звісно ж агітував дітей до найшвидшої мобілізації. Ілюструють це все фото, де в класі якийсь чоловік в цивільній сорочці та жилетці душить хлопця.

 

В цьому фейку неправда трішки більше ніж все. Та дається взнаки робота за методичкою: побільше деталей, прізвищ та назв військових частин, щоб переконати в правдивості. Насправді майор Попроцький на Львівщині (а саме звідти 103 ОМБР ТРО) був. Але Святослав і згадку про нього можна знайти аж за 2019 рік: тоді Святослав (не Сергій) Попроцький обіймав посаду заступника військового комісара з територіальної оборони на Львівщині. Ми не станемо перевіряти чи зараз він служить у 103 ОМБР, тому що Святослав не Сергій. Недопрацювали фейкарі.

Далі справа за фото, вірніше навіть за відео. Подія на відео справді сталася на Львівщині, а саме у школі №1 Трускавця. Там вчитель історії не витримав знущань учнів, які обливали його чимось, і шарпав та кричав на них, щоб довідатися, хто це зробив. Подія сталася ще 8 листопада, відео та фото поширювалися в місцевих групах. Видання Дрогобич.City того ж дня взяло коментар у директора школи: вчителя покарано, він попросить вибачення перед учнями. Але й учні не перший раз зривають урок, тому з ними працюватиме соціальний педагог. Все. На цьому  конфлікт було вичерпано.

 



Та два дні тому, тобто аж 21 листопада Сніданок 1+1 вирішив зробити “сенсаційний сюжет”, з дзвінком директору та висновками засновника з ГО “Батьки SOS”. Саме там скріншот зі сценою насильства побачили і взяли на озброєння російські фейкарі.
А далі фантазію вже не обмежували, тому і прийшов у них майор розвідки на Годину героїв душити дітей. 

 

Матеріал підготоілено фахівцями видання “Брехунець” в рамках ініціативи “Мережа проектів з протидії дезінформації”

//
Exit mobile version