//

Фейк пропагандиста з корівника про взяття Пісків – Без Брехні

Фейк пропагандиста з корівника про взяття Пісків

Останніми днями вся увага прикута до тяжких боїв за невеличке село Піски під Донецьком. Російська артилерія з особливою люттю просто знищувала наші позиції. Бійці почали простити підтримки нашої артилерії вже через соцмережі. Про це почали писати ЗМІ і сьогодні бійці повідомили, що підтримка української арти вже є. Але такий гучний медійний привід не могли пропустити російські так звані “воєнкори”-пропагандисти. Один з них, колишній бойовик, а тепер “журналіст” зняв відео, в якому повідомив, що росіяни розбили та захопили позицію “корівник” і що позаду нього вже захоплені Піски.

 

Фактчеки бойових успіхів справа невдячна, тому що оперативна обстановка змінюється надто стрімко, і те що було вчора брехнею пропагандистів завтра може справді виявитися захопленою позицією. Проте ця брехня занадто очевидна, щоб оминути її увагою.
Локація, на якій знімає своє відео російський бойовик, знаходиться на східній околиці Пісків, тобто зі сторони окупованого Донецьку. Характерними деталями, що вказують на це, є опора високовольтної лінії електропередач та залишки будівлі трансформаторної будки. Ці орієнтири добре видно на супутникових знімках.
Тобто знищили та захопили окупанти лише крайню колишню ферму, яка знаходиться фактично в полі на в’їзді з боку Донецьку.
Якби окупант мав змогу зняти відео з центрального мосту Пісків або захопленої західної околиці, то він би це неодмінно зробив. А так йому доводиться хвалитися захопленням корівника та брехати про “всі Піски наші”.

Ще по темі:

//
Exit mobile version