//

Фейкові вибори на тимчасово окупованих територіях – Без Брехні

Фейкові вибори на тимчасово окупованих територіях

Фейкові вибори на тимчасово окупованих територіях за визначенням неправдиві. Але росіяни навіть з підневільними людьми якісну симуляцію зробити неспроможні.

 

Спершу пропагандисти розповідали, як всі дуже хочуть голосувати, та так, що в Запорізькій області через низьку явку другий день виборів довелося оголошувати “на дому за проханням бажаючих”. Але «бажаючі» в соцмережах давали однакові пояснення: носіїв скриньок супроводжували автоматники, які обіцяли проблеми за відмову голосувати. Тому доводилося ставити галочки аби за кого.

Пізніше і самі колаборанти підтвердили примусовий характер, засвітивши кілька фото таких агітаторів зі зброєю поруч з “працівниками виборчому”.

Та попри це явки не вистачало, тому в Херсонській області розщедрилися і дали можливість голосувати не лише “новим громадянам” росії, а й всім, за будь-яким українським документом.

А у прифронтові Пологи взагалі не знайшлося охочих їхати зі скриньками з Мелітополя чи Генічеська. Та й місцевих охочих не знайшлося. До прикладу під Токмак погодилися їхати лише якісь “члени комісії” з Донецької області.


Попри заяви про 20% явку на більшості фото порожні урни для голосування.

Щоб намалювати явку в спокійних умовах в тилу було використано невибагливу схему – повідомити, нібито було купа бажаючих біженців з Донеччини, Запоріжжя та Херсонщини проголосувати в різних регіонах Росії. Так в різні ЗМІ закинули історію про сімейну пару, яка прийшла голосувати в Сочі. Текст повідомлення був ідентичним. Навіть фото показували однакове. От тільки в Комсомольской правдє це були “Єлена і Дмітрій Костенко з Донецька”, а на офсайті мерії Сочі вже “Наталья і Дєніс Васільчук”.

Тобто картинка про вибори робиться нашвидкуруч, адже всім зрозуміло, що ані перевіряти, ані оскаржувати якісь “результати” ніхто не буде.

//
Exit mobile version