//

Фейковий вкид про заклик до киян збивати російські БПЛА з власної зброї – Без Брехні

Фейковий вкид про заклик до киян збивати російські БПЛА з власної зброї

Російські пропагандисти, на чолі з соловйовим, запустили фейк про те, що українська влада нібито закликає власників зброї збивати російські БПЛА самотужки. Таке повідомлення нібито було поширене українськими телеграм-каналами в кінці листопада.

Для “достовірності” фейку росіяни показують відео з радником-блогером МВС Антоном Геращенком та патрульними нацполіції, де він закликає мисливців збивати безпілотники з власної нарізної зброї. Також до цього відео додають так звані прицільні таблиці, в яких містяться рекомендації: як влучати по бпла з різної зброї та за різних умов.
В кінці фейкового допису пропагандисти закидають наступний висновок: Захід не дає Україні ППО, а те шо є в України – неефективне. Саме тому влада змушена закликати людей стріляти по безпілотниках з усього, що в кого є.
Це спланований фейк, який одночасно був поширений в багатьох пропагандистських каналах.
Насправді цими днями жодних подібних рекомендацій українські ЗМІ та телеграм-канали не поширювали. Відео з Геращенком, яке взяли фейкарі – старе, запис було зроблено ще 17.10.2022. https://youtu.be/eM9rjU49evI
Того ж дня в ефірі телемарафону Міністр МВС Денис Монастирський заперечив заклик Геращенка і попросив громадян утриматися від стрільби по безпілотниках з власної зброї, особливо поміж багатоповерхівок.
«Вірогідність збиття безпілотника непрофесіоналами з пістолета чи карабіна – вкрай мала, а ризик завдати шкоди оточуючим – великий. Залиште цю справу правоохоронцям», – заявив міністр.
https://youtu.be/SJQSlQdmco0
Вимогу до громадян «не стріляти в містах по безпілотниках з власної зброї» МВС не скасовувало.
Рекомендації щодо прицілювання, які поширювали фейкарі – справжні, але публікували їх неофіційно на сайті зброя.інфо так само ще в жовтні.
Висновок: російські пропагандисти витягли старе відео та спробували на фоні нових обстрілів Києва закинути фейк про розпач та безсилля ЗСУ та влади.
//
Exit mobile version