//

Кремлівські «консерви» на заході – хто просуває рашистські наративи у США та Європі – Без Брехні

Кремлівські «консерви» на заході – хто просуває рашистські наративи у США та Європі

Москальська пропаганда роками «ростила» на Заході своїх агентів впливу серед колишніх тамтешніх діючих чиновників, військових, журналістів, політиків. Центр протидії дезінформації при РНБО України регулярно інформує про, так званих експертів, а по суті – «кремлівські консерви», які намагаються впливати на суспільну думку у США та Європі. Ми зробили чергову добірку, щоб ви були проінформовані і не велися на «сенсаційну» заяву, якогось ну дуже-дуже розумного американського військового. Бо це ж американський, та ще й військовий. Як то кажуть – не все то золото, що блищить.

 

Американський економіст Джефрі Сакс у світовому інформаційному просторі закликає США відмовитися від розширення НАТО

4 травня російська пропаганда поширила інтерв’ю з містером Саксом, у якому економіст розповідав про те, що «конфлікт в Україні» вже спричинив голод у Світі. Але відповідальність за повномасштабне військове вторгнення росії на територію України він покладає на США. На його думку, саме політика «відкритих дверей» НАТО спровокувала росію. Десь ми вже це чули!

Загалом Сакс понад 10 років просуває наратив про сильну росію, від якої залежить весь Світ. Від початку повномасштабної війни в Україні економіст неодноразово виступав за зняття санкцій з ерефії мовляв, рестрикції «не поставлять рф на коліна».

 

Британський вчений Ті-Джей Коулз поширює російські наративи на Заході, намагаючись легітимізувати війну росії проти України. Нещодавно кілька західних медіа опублікували його статтю, в якій вчений називає українську Революцію Гідності «державним заколотом», а НАТО – організацією, яка «навмисне розповзлася до кордонів росії». Загалом автор робить висновок, що США перетворили Україну на зброю проти росії.

Також протягом останніх чотирьох років цей британець поширював різні матеріали, в яких пояснював «причини ненависті до росії з боку Заходу» – звичайно звинувачуючи у всьому США та Європу. Ці роботи Т.Д.Коулза активно тиражуються рашистською пропагандою, як альтернативну думку «свідомих європейців».

 

Френк Коен американський ветеран, який працює на ерефію і просуває теми щодо того, що у США поштирені русофобські настрої.

У квітні кремль активізувався на тлі скасування у США урочистостей з нагоди роковин зустрічі радянських та американських військ на Ельбі у 1945 році. Від 25 квітня кілька російськомовних та англомовних пропагандистських медіа рф поширюють коментар Ф.Коена, в якому він заявляє, що «коли-небудь росія та США знову стануть друзями».

Це не перше маніпулятивне використання коментарів ветерана. Понад 10 років напередодні 9 травня кремль записує інтерв’ю з американським ветераном для героїзації власної перемоги у Другій світовій війні. Після 24 лютого Коен через кремлівські медійні рупори пропаганди активно критикує бойкотування росії іншими країнами.

 

А от колишній міністр закордонних справ Нової Зеландії Метт Робсон докотився до того, що поширює матеріали, де дякує росії за протистояння з НАТО.  «Горе експерт» поширює кремлівські меседжі про те, що «НАТО завжди хотіло оточити Росію та Китай».

У лютому та березні екс-міністр закордонних справ Нової Зеландії заявляв, що «НАТО спровокувало путіна». У квітні М.Робсон неодноразово розповідав, що «Альянс НАТО обіцяв не розширювати географію своєї присутності». А 29 квітня низка новозеландських медіа опублікували коментар Робсона, у якому він у маніпулятивній формі висловлює вдячність росії за війну з НАТО на території України.

 

Пропаганда кремля активно використовує американського історика Тома Мокаітіса для просування пропагандистської ідеї про проксі-війну НАТО проти росії.

Кремлівські медіа розтиражували окремі тези з публікації Т.Мокаітіса щодо війни в Україні від 3 травня в американському виданні The Hill, де «експерт» розповідає про те, що Вашингтон «загострює конфлікт» з росією та «навмисно ускладнює переговорний процес» між Україною та рф.

Насправді, у своїй колонці Т.Мокаітіс зробив припущення, якою може бути реакція москви на слова Міністра оборони США Л.Остіна щодо бажання Штатів послабити росію. Історик озвучив можливі ризики – «загострення конфлікту» та «ускладнення переговорного процесу». У тому ж матеріалі Т.Мокаітіс зазначив, що «США загнали росію у глухий кут» і американці, «безумовно, хочуть зменшити здатність росії завдавати шкоди своїм сусідам».

 

Пропагандисти ерефії залучили до поширення своєї брехні навіть колишнього радника міністра оборони США Дугласа Макгрегора.

Цей орієнтований на західну аудиторію «експерт» поширює наративи про «неминучу поразку Києва», «непереможну армію рф» та залякує світ тим, що «путін може застосувати ядерну зброю».

22 квітня в ефірі американського Fox News Д.Макгрегор прогнозував, що подальше постачання зброї до України начебто призведе до ескалації з боку росії. На думку Д.Макгрегора, Україна має віддати рф Крим та Донбас, щоб путіну не довелось «завдати ядерного удару».

25 квітня в інтерв’ю іспанському виданню El Mundo Д.Макгрегор наголосив, що начебто постачання Україні зброї – марна трата ресурсів, оскільки, з неозвучених «експертом» причин, «Київ приречений». До слова, цей же посіпака прогнозував, що росія «знищить Україну до середини березня 2022 року».

 

ВИСНОВОК

Тож якщо ви бачите в тих чи інших публікація ці прізвища горе «експертів» – майте на увазі – це «кремлівські консерви», які поширюють отруйну дезінформацію.

Ще по темі:

//
Exit mobile version