//

МАНІПУЛЯЦІЯ ПРОПАГАНДИ про «корейський сценарій» та «республіканці проти допомоги Україні» – Без Брехні

МАНІПУЛЯЦІЯ ПРОПАГАНДИ про «корейський сценарій» та «республіканці проти допомоги Україні»

Є така тенденція: чим потужнішу зброю нам готові надати й чим складніше для ворога ситуація на фронті, тим більше зрадофільських статей штибу “Захід нас зливає” буде з’являтися в західних медіа. Але, звичайно, не лише західних.

Зрада буде литись по телеграм-каналах, в російських пропагандистських ЗМІ та, звичайно, активно ширитись в українському інформаційному просторі.

А тепер російським ІПСО ще й радісно «підгавкує» і Арестович. Найяскравішими прикладами останніх днів став так званий «корейський сценарій», який ніби то очікує Україну та який активно розганяє в мережах Арестович. А також “новини” від рос. пропаганди, що велика кількість республіканців проти подальшої допомоги Україні й навіть готові віддати росії частину території.

Звучить, дуже тривожно, але спробуймо послідовно розібратись в цих заявах.

 

КОРЕЙСЬКИЙ СЦЕНАРІЙ

Ця фраза насправді не вперше з’являється в інформаційному просторі.

Ще в березні 2022 року в західних ЗМІ можна було побачити заголовки, що «Путін готує корейський сценарій для України» – http://surl.li/etpsr

Тоді Арестович не підхоплював ці ідеї, бо був зайнятий пророцтвом під назвою «2-3 тижні», проте зараз цю ідею активно використовують корисні ідіоти при першій ліпшій нагоді.

Ідея з “корейським сценарієм” і взагалі сам термін має чіткі ознаки російської пропаганди, яка й досі намагається надати війні риси громадянської, а не загарбницької. Цей термін абсолютно недоречний в нашій ситуації, оскільки Корея воювала з Кореєю.

Російсько-українська війна абсолютно загарбницька по своїй суті.

Тому ми не можемо казати про якесь розділення країни. Ні, це буде окупація частини країни країною-агресором. І дозволити це – означає підірвати всі засади безпеки світу, за які в тому числі разом за нами й бореться весь цивілізований світ.

БІЛЬШІСТЬ РЕСПУБЛІКАНЦІВ ПРОТИ ПІДТРИМКИ УКРАЇНИ

Так, ця теза вірна. Проте є нюанси. Відповідно до опитування Washington Post-ABC News Poll, приблизно половина республіканців каже, що США роблять до України “занадто багато”. Для порівняння, у квітні 2022 року так вважало лише 18% республіканців – http://surl.li/etpun.

Але також принагідно нагадаємо, яким був обсяг допомоги у квітні 2022 та в січні 2023.

Якби танки нам давали в квітні минулого року, відсоток республіканців, які “проти” міг бути ще більшим, та тільки чи сильно нас би це хвилювало з танками? Але суть не в тому, що думають конгресмени, а саме цю вигідну ворогу думку росіян і розповсюджують тг-канали та ЗМІ. Суть в тому, що думає виборець. Адже вирішує саме він.

Що думають звичайні американці? 40% відсотків американців вважають, що США надає достатньо допомоги, 19% вважають, що країна робить замало і 33% погоджуються з республіканцями і кажуть, що допомога Україні занадто велика. Ця кількість дійсно збільшилась в порівнянні з весною.

Проте критична кількість виборців  – майже 60% – за те, щоб підтримувати Україну і надалі тими самими темпами.

Ну і не забуваємо, що будь-яке опитування відображає настрої суспільства тут і зараз. Але настрої суспільства змінюються. І багато на що буде впливати ситуація на фронті, яка з все більшим постачанням нам важкого озброєння має всі шанси переломитись на нашу користь.

Якщо ж ми знову повернемось до конгресменів, то також не варто забувати, що їхні заяви – це завжди про політику та вигоду і можуть стосуватись не України, а політики Байдена.

Серед республіканців є і ті, хто активно наголошує на важливості постачати нам далекобійну зброю. Наприклад, ще в червні Мітч Макконнелл, який очолює республіканську меншість у верхній палаті Конгресу США, закликав адміністрацію Байдена забезпечити Україну потужнішою зброєю. Зокрема, мова йшла про далекобійні ракети ATACMS для HIMARS – http://surl.li/etpys

Якщо так склалося, що ви побачили тривожні заяви когось про Україну, а розповсюджують ці заяви російські ЗМІ чи Арестович, то вони роблять це не тому що це є важливим та правдивим, а тому, що це є вигідним. А ворогу в першу чергу вигідно деморалізувати нас. Наразі це легше робити через складну ситуацію на окремих ділянках фронту. Але в наших силах не вестися на інформаційні атаки.

 

//
Exit mobile version