//

Міноборони рф випадково видало правду про втечу росіян з острова Зміїний – Без Брехні

Міноборони рф випадково видало правду про втечу росіян з острова Зміїний

Здавалося б, що може бути епічнішим за ранковий «шаг доброй воли» росії, коли вона намагалися переконати, що війська добровільно покинули острів, «щоб Україна могла вільно возити зерно». Але вони змогли перевершити себе. Ще й випадково сказали правду.

 

 

Ранковий брифінг міноборони рф про залишення ними острову Зміїний став сенсацією. Він викликав шквал радощі та критики. Як завжди в таких випадках думали, що перечекають, а завтра знову будуть нові переможні знищення «керівних центрів» та сотень генералів в ангарах та на фермах.

Аж раптом вийшла стаття в Нью-Йорк Таймс про те, що це українська артилерія вигнала росію з острова. Тобто меседж про «росію-рятівницю від продовольчої кризи» не зайшов. Наказано було реагувати. Але й тут вирішили зекономити – навіть не писали нове виправдання, а передрукували на офіційній сторінці міноборони рф! пост з телеграм-каналу який нібито воює з фейки 😊. Воює цей канал на російський манер – вони просто підтасовують факти.  Проте цього разу «фактчекери» не збрехали, а навпаки докладно виклали всю правду, гадаючи що заперечують її.

В пості визнають, що:

Але попри це «фактчекери» заявляють, що: «Украинская сторона пытается превратить это в победу, однако для этого нет предпосылок». Отакої. Керуючись якими законами «російської» логіки було зроблено такий хибний висновок – загадка. Навряд чи цей хибний висновок зможе переконати хоч когось навіть у росії, не кажучи вже про NYT. Адже росіяни визнають, що систематичне знищення українськими військовими техніки та живої сили росіян якраз і стало причиною втечі. Але ні, «це не перемога ЗСУ». Єдине, що хочеться до цього перлу додати: «тема польських найманців, британських інструкторів та біолабораторій у пості не розкрита».

//
Exit mobile version