//

Мапінуляції Путіна про цілі мобілізації – Без Брехні

Мапінуляції Путіна про цілі мобілізації

Дуже “термінове” звернення Путіна до народу було перенесено з вечора на ранок. Щоб навіть мешканці Далекого Сходу не пропустили “неочікуване” оголошення про часткову мобілізацію. Проте, за давньою традицією Московії людям набрехали.  Те, що каже президент РФ у своєму зверненні та те, про що йдеться в документі Кремля про мобілізацію, не зовсім збігається (від слова зовсім).

 

Що ж було заявлено громадянам РФ під час звернення?

Спершу Путін запевнив, що основні цілі залишилися незмінними – “захист і звільнення Донбасу”. Зверніть увагу, він вже не згадує про демілітаризацію та денацифікацію. 

А вже за кілька речень оголосив мобілізацію найперше “для захисту родіни”,  а потім вже “людей на освобожденних територіях”.

 

ТЕЗА 1: Для защиты нашей Родины, ее суверенитета и территориальной целостности, для обеспечения безопасности нашего народа и людей на освобожденных территориях, считаю необходимым поддержать предложение Министерства обороны и Генерального штаба о проведении в РФ частичной мобилизации.

Що тут не так з логічної точки зору? 

Навіть у заяві путін розділяє родіну росію і окуповані території України. Хоча в промові він натякає що ось-ось пройдуть референдуми і ми приймемо “будь-яке рішення народів і насєлєній”, тобто швиденько приєднаємо їх до росії. Але все ж офіційно родіна окремо, а території окремо. 

Проте мобілізаційні заходи розпочинаються вже сьогодні.

А так звані “референдуми” ще лише мають відбутися (якщо відбудуться) протягом 23-27 вересня. 

Тобто Донбас навіть за “законами” самозванців ще не став росією-родіною, а гинути на ньому росіян мобілізують уже. Судячи з соцмереж росіяни не захваті від цієї перспективи, тому в перші хвилини після виступу Путіна розкупили всі квитки до Тбілісі та Стамбула. Та їх все одно вже не випустять.

 

ТЕЗА 2: Далі Путін починає одразу заспокоювати, що мобілізація це не страшно і не для всіх:  “Повторю, речь идет именно о частичной мобилизации

 

Він підкреслює, що призову на військову службу підлягають громадяни, які:

Проте, якщо подивитись текст наказу, то…нічого цього там немає. 

Там немає уточнень щодо військово досвіду, немає переліку якихось особливих військових спеціальностей.

По суті там вказано, що росіянам, які працюють в організаціях оборонно-промислового комплексу, надається право на відстрочку від призову.

А визначати інші категорії громадян РФ, яким надається право на відстрочку від призову в рамках мобілізації, буде уряд Росії.

Цікава деталь:  в указі на офіційному сайті Кремля відсутній пункт сьомий. Після шостого відразу йде восьмий. В фотокопії роздрукованого указу цей пункт з’явився, в ньому зазначено: “для служебного пользования”.

Як “пояснив” Пєсков, він не може це пояснити, але  “пункт указу пов’язаний з кількістю майбутніх мобілізованих”. Та Шойгу вже все одно пробовкнув, що 300 тисяч будуть мобілізовані. До речі Шойгу сьогодні багато чого наговорив з фейковими цифрами, тож чекайте розбір його заяв і пояснення вже в наступному матеріалі.

 

Справжня ж причина мобілізації єдина – Росії з мільйонним (на папері) військом насправді вже ніким воювати.

 

 

//
Exit mobile version