//

ПРАВДА про підтримку України Генсеком  НАТО  – Без Брехні

ПРАВДА про підтримку України Генсеком  НАТО 

Російська пропаганда постійно намагається  переконати західних читачів, що треба відмовитися від підтримки України, а нас водночас переконують, що Захід вже нас здав.

 

Ці наративи розганяють не лише росіяни. Але вони завжди за підтримки рф. Їх тиражують західні проплачені прихильники росії, російські “опозиціонери”, іноземні маргінальні газети чи змі з російськими власниками. Проплачених спікерів ми викривали раніше тут , заяви “хорошего русского опозиціонера” Коха – тут. Були ще “німецькі інтелектуали”, які переконували канцлера не давати Україні зброю, а нас – здатися. 

Та чим більше ми їх спростовуємо, тим більше їх з’являється. Особливо активізуються такі вкиди після новин про наші серйозні успіхи на фронті чи постачання нової зброї. Варто за день-два після чергової “Чорнобаївки” зайти на західні медіа і там ви знайдете тонни зради на будь-який смак та колір.

Всі ці спікери – не керівники держав і абсолютно нічого не вирішують. Але вони намагаються переконати громадян, щоб ті вже тиснули на своїх політиків. Їхня мета – посіяти зневіру та змусити повірити у неминучу поразку та неможливість перемоги. 

І ось на противагу цим пропагандистам маємо важку артилерію  – офіційне звернення генсека НАТО до країн, в яких починають казати, що платять надто високу ціну за “неїхню” війну. 

 

“Ціна, яку ми платимо як ЄС, як НАТО, це ціна, яку ви можете виміряти грошима. Ціна, яку вони (українці) платять, вимірюється життями, які гинуть щодня”. 

Потужна промова генсека НАТО від 19 липня є найкращим спростуванням російських та проросійських вкидів про те, що наша війна це суто наші проблеми. Сам очільник НАТО каже: “програш України небезпека для нас”.

Надаємо повний текст промови, щоб ви самі могли пересвідчитися в абсолютній підтримці України:

“Так, це неймовірно важливо, щоб ми гарантували як політики, що наші країни будуть підтримувати Україну. І не просто підтримувати. А надавати суттєву підтримку протягом тривалого проміжку часу. Так, це має свою ціну.

Санкції важливі. Але також важливі військова підтримка, гуманітарна допомога, економічна допомога. Це все має свою ціну. 

Але вибір не підтримувати Україну буде коштувати дорожче. Особисто для мене, це питання моралі. Йдеться про суверенну, незалежну націю з населенням понад 40 мільйонів, яке проживає в Європі. І ця нація брутально атакована такою величезною силою як росія. Якщо ми не зреагуємо після того, як бачили, що сталося в Бучі та інших місцях, то це підриває моє розуміння того, що таке нормальна поведінка сусідів та друзів України. 

Отож так, це має свою ціну. Але не діяти й дозволяти цим звірствам продовжуватись, підігрувати росії в її злочинах, особисто для мене має набагато вищу ціну.

А ще, це в наших інтересах допомогти Україні. Ви повинні зрозуміти, що якщо Україна програє, то це небезпечно для нас. Це зробить Європу ще вразливішою перед російською агресією.

Ті уроки, які ми вивчили у 2008 році в Грузії, після анексії Криму у 2014 році, після Донбасу, а тепер і після брутального повномасштабного вторгнення у лютому цього року показують нам, що вони просто можуть використати силу, щоб отримати те, що вони хочуть. 

Це відроджує поняття сфери інтересів, коли сильніші держави вирішують, як мають жити їхні менші сусіди. Це зробить вразливими нас всіх. 

І навіть якщо вас не хвилює моральний аспект підтримки українців, вас має хвилювати ваша власна безпека.Отож ви повинні платити. За підтримку, за гуманітарну допомогу, за наслідки економічних санкцій. 

Тому що альтернатива це потім заплатити набагато більше.

І запам’ятайте одну річ: так, ми платимо. Але ціна, яку ми платимо як ЄС, як НАТО, це ціна, яку ви можете виміряти грошима. Ціна, яку вони (українці) платять, вимірюється життями, які гинуть щодня. 

Отож варто припинити жалітися і надалі надавати підтримку. Крапка. 

//
Exit mobile version