//

ТОП-5 найтупіших фейків рашистської пропаганди – Без Брехні

ТОП-5 найтупіших фейків рашистської пропаганди

Кремлівська пропаганда, направлена на внутрішнього ватного споживача, за 20 років правління бункерного злодія настільки задибілила мешканців запоребріка, що за чисту монету вони сприймають відверте лайно. Під час війни, рупори московської ідеології, взагалі перестали заморочуватися логікою, натяком на достовірність і правдоподібність при створенні чергових фейків. За 70 діб війни ми спростували понад 300 усіляких варіацій брехні і маніпуляцій. Але деякі з них – ну просто унікальні за своєю тупістю. Тож, у рубриці – «тупий і ще тупіший» – топ-5 найтупіших фейків рашистської пропаганди.

 

РАДЯНСЬКІ ПАРТИЗАНИ У РУДОМУ ЛІСІ

З перших днів війни, окупанти захопили Чорнобильську зону та почали облаштовувати деякі свої позиції у сумнозвісному Рудому лісі біля ЧАЕС. На цей шматок території після аварії 26 квітня 1986 року випали чи найсильніші радіоактивні опади, тому ліс і став рудим. Перебування там і досі є небезпечним.

Наприкінці березня, перед тим моментом, як окупанти полишили зону ЧАЕС почала циркулювати інформація, що чимало з них отримали потужне радіоактивне ураження.

Та москалі вирішили це «спростувати». Цілий генерал полковник у відставці, а нині депутат, так званої, держдуми володимир шаманов. Заявив, що розмови про променеву хворобу солдат у Рудому лісі – повна нісенітниця. Дослівно: «эти позиции занимали еще партизаны во время великой отечественной войны и ни у кого из них лучевой болезни не было».

Шах і мат! А те, що між партизанами і часом аварії на ЧАЕС понад 40 років – то вже дрібниці (деталі розбору фейку – за посиланням: http://surl.li/bxrtm).

УКРАЇНІЗАЦІЯ БОРЩУ – ПРОЯВ НАЦИЗМУ

Тема – чий борщ – для москалів завжди була сакральною. У одному із своїх виступів пресалкаше так званого МЗС ерефії, марія захарова, заявили, що «українізація борщу, тобто ідентифікація борщу, як національного блюда української кухні – це прояв нацизму».

За такою логікою якутів треба теж звинуватити у нацизмі за «націоналізацію» бастурми, грузинів – за хачапурі, казахів – за бішбармак і т.ін.

Але цього захаровій показалося замало і згодом вона продовжила тему «денацифікації борщу», опублікувавши заяву, у якій розказала, що її дідусь (який воював) їй розказував, що «українці коли варили в окопах борщ, то ділилися з грузинами і прибалтами, а голодних руських заставляли скакати…». Як зараз прийнято казати – несіть пігулки (деталі розбору фейку – за посиланням: http://surl.li/bxrtc).

ШОЛОМ З МУЗЕЮ

В одному з рашистських телеграм-каналів, як доказ того, що тут у нас в Україні кругом одні нацисти та фашисти, опублікували фото, начебто з тільки но залишених українськими військовими позицій. На фото окупанти демонструють зброю, та – шолом із позначками СС у вигляді двох стилізованих блискавок.

Найцікавіше у цьому фото те, що по-перше: шолом німецького зразка періоду Другої Світової війни. По-друге: має свіже фарбування у яскраво-зелений колір без жодного натяку на бойові подряпини. Ну тобто у хворих мізках москалів наші вояки бігають по полю бою у німецьких шоломах, та ще й пофарбованих так яскраво, що їх видно кілометрів за три. І це є доказом нацизму в Україні. Геніально!!!

КАДИРІВСЬКИЙ СЕРІАЛ ПРО БОМЖА СНАЙПЕРА / РОЗВІДНИКА

Кадирівські тік-ток війська напевно стажувалися на режисерських курсах у Голлівуді. Але скоріш за все, закінчили їх на впевнену двієчку, бо прославилися у війні в Україні (крім варварських злочинів) найтупішими постановочними відосами.

Апогеєм «режисерських» талантів дондонівців став «серіал» з маріупольським безхатченком у головній ролі. У першій серії – першому відео – він дуже невпевнено зіграв розвідника полку «Азов», який здався у полон і потів показував розмашисто на карті розташування підрозділів. При цьому плутався у варіаціях того, як він здався в полон, та де і які підрозділи воюють.

У другій «серії» наш горе-безхатько грав вже крутого снайпера полку «Азов». Проте, перед тим, як стати снайпером він працював у воєнкоматі звичайним армійським «клерком». А потім раз – і в одну мить перетворився на грозу поля бою.

Місцевого бомжика ідентифікували самі ж маріупольці, коли ролик попав у соцмережі, бо чоловіка часто підгодовували у одній із місцевих церков. (деталі розбору цього фейку – за посиланням http://surl.li/bxrsy)

МАНЕКЕНИ У БУЧІ

Після розголосу фактів звірств, які рашистські окупанти вчинили у Бучі, пропаганда прийнялася усіляко відбілювати ерефську солдатню. В певний момент медійні посіпаки кремля запустили фейк, що начебто замість вбитих людей на вулицях Бучі, українські військові розклали… манекенів.

Як залізобетонний аргумент, пропагандисти додали до новини коротке відео, де двоє людей у військовому однострої, одягають манекен.

Та рашистів викрила їх співвітчизниця – режисерка серіалу. Виявилося, що у брехливому вкиді був використаний фрагмент робочих зйомок серіалу, де дійсно двоє технічних працівників наряджали манекена. Як пояснила режисерка, манекен використали для фільмування падіння «людини» з будівлі, бо саме такий фрагмент прописаний у сценарії серіалу (деталі розбору фейку – за посиланням: http://surl.li/bslhw).

 

Ще по темі:

//
Exit mobile version