//

Повернення зомбі-ФЕЙКУ про те, що доказів існування вірусу SARS-CoV-2 досі не існує – Без Брехні

Повернення зомбі-ФЕЙКУ про те, що доказів існування вірусу SARS-CoV-2 досі не існує

Вже більше півтора року населення планети страждає від пандемії коронавірусу, понад 4 мільйони людей померло, а користувачі соцмережі Facebook досі намагаються переконати нас, що існування вірусу – суцільна велика брехня. Відповідний допис опублікував на своїй сторінці користувача Олександр Ружанський. 

Суть допису зводиться до того, що вірусу SARS-CoV-2 – не існує, бо це публічно не підтвердила жодна офіційна медична установа. Доказом слів автора слугує матеріал іспанського видання “EL CORREO DE ESPAÑA”, опублікований 30 липня. Автор публікації начебто стверджує, що надіслав запити до 87 медзакладів і отримав відповіді, що вірус не був виявлений. 

За майже тиждень пост у мережі Facebook зібрав понад 300 поширень та близько 200 коментарів. Ми не прибічники версії автора, тож надаємо факти, що спростовують думку про “несправжність” вірусу. 

СПРОСТУВАННЯ

Теорії змови мають дещо спільне з пандемією – вони ширяться так само швидко, як цей небезпечний вірус. Крім того, ці історії завжди користувалися популярністю серед тих, хто вірить, що глобального потепління не існує і що земля насправді – пласка. Про те, що пандемія – це фейк, неодноразово писали псевдонауковці та конспірологи. А ми вже спростовували подібні теорії.  Однак, науковці та медики не сумніваються в існуванні коронавірусу та наводять “залізні аргументи”, що доводять – хвороба таки існує.

Перший випадок захворювання на коронавірус виявили ще у листопаді 2019 року в Китаї. Вірус був ідентифікований владою країни 7 січня 2020 року, йому дали тимчасову назву 2019-nCoV. Після чого китайські дослідники почали працювати над тим, аби ідентифікувати вірус та назвати збудників цієї інфекцій і повідомити про це органам охорони здоров’я та громадськості. Так, вчені провели секвенування та аналіз геному та виділили вірус SARS-CoV-2.

На початку січня і американські науковці змогли виділити вірус SARS-CoV-2 шляхом секвенування. Про це йдеться у звіті ВООЗ. Там вказано, що еталонний штам SARS-CoV-2, Wuhan-Hu-1 був взятий у пацієнта в Ухані 26 грудня 2019 року. Секвенування дозволило швидко ідентифікувати SARS-CoV-2, а знання наслідків геномів надало можливість в короткі терміни розробити діагностичні тести та інші інструменти для реагування. Безперервне секвенування геномів триває і досі, це дозволяє слідкувати за появою мутацій.

Існування коронавірусної хвороби підтверджується і даними Національного інституту алергії та інфекційних хвороб США. Установа опублікувала зображення вірусу під мікроскопом.

Крім того, вчені працюють над тим, аби створити ліки від небезпечного вірусу. Наприкінці березня 2020 року група німецьких дослідників університеті Любека на чолі з професором Рольфом Хільгенфельдом розшифрувала код ключового ензиму. Він відповідає за розмноження SARS-CoV-2. Вчені також розробили інгібітор – речовину, що сповільнює чи зупиняє перебіг хімічних та фізико-хімічних процесів в організмі. Інгібітор ефективно діє проти головної протеази, що здатна копіювати та розмножувати вірус. Дослідники вже успішно випробували цей інгібітор на мишах і клітинних культурах проти родинних коронавірусів. А отже, науковці на шляху створення ліків, що запобігатимуть розмноженню SARS-CoV-2 в організмі людини.

Повернемось до славнозвісного автора, що опублікував “докази” відсутності небезпечного вірусу. Авторство Луїса Колето позначено на понад сотні матеріалів видання. І більшість з цих публікацій – стосуються спростуванню існування пандемії, а також небезпекою, що несе у собі вакцина від COVID-19.

Для прикладу, у матеріалі за 17 грудня 2020 року автор описує одну з теорії змов – начебто разом з вакциною у тіло людини вживлюють мікрочіп. В черговій публікації Луїс Колето стверджує, що на червень 2021 року від вакцин померло понад 15 тисяч людей. Ще півтора мільйона отримали серйозні побічні дії. Проте,жодна з цих публікацій не містить фактологічної аргументації.

ВИСНОВОК

 

Авторка: Катерина Філімонович

//
Exit mobile version