//

Фейкові графіки відключення електроенергії – Без Брехні

Фейкові графіки відключення електроенергії

Ми вже неодноразово показували, якими цинічними рекламами заманюють в телеграмі аби набити підписників. Якщо спершу це були безневинні “взнайте все про виплати для біженців”, то потім пішла вся чорнуха: “18+ розправа над чеченцями” чи навпаки “відео зґвалтування наших дівчат”, “найточніші” радари вильотів та карти тривог нібито для кожної області. Причому реклама ідентична як в українських, так у ворожих каналах.


Та сьогодні одна реклама зі звичайного шахрайства (підпишися на канал і взнай всю правду) вже перейшла в розряд повноцінної підробки. Недобросовісні рекламодавці використали справжній логотип державної компанії “Укренерго” для створення фейкового оголошення, про  “повне вимкнення світла в усіх містах та областях від 17 листопада по всій Україні”. Звісно ж фекарі навіть не усвідомлюють всю серйозність такої заяви, якби це була правда. Так само вони не помічають недолугість свого подальшого заманювання “клікни на свою область, щоб дізнатися графік”. Адже якщо вимкнення “повне в усіх містах і областях”, то який вже може бути графік. За фактом це все те ж оголошення “про гумдопомогу, виплати, карту тривог “у вашій області””. Просто обирають актуальну на сьогодні тему і підставляють в шаблон. 

 

А що ж там насправді з відключеннями?

Укренерго, звісно ж,  спростувало “повне вимкнення по всій Україні”, проте замість цього центральні ЗМІ помилково розповсюдили оголошення від ДТЕК, про те, що відсьогодні держкомпанія НЕК Укренерго застосовує стабілізаційні відключення електроенергії. Тобто лише стабілізаційні, а не екстрені. Далі, ДТЕК пропонував перевірити наявність поточних відключень або ознайомитись з графіком стабілізаційних відключень і запевняв, що вони старатимуться, щоб стабілізаційні відключення не перевищували 4 годин. І це повідомлення подали як новину, що стосується усієї України. Навіть по радіо озвучували ті самі стабілізаційні 4 години для всієї України. Але посилалися всі на ТГ-канал ДЕК Київські електромережі, і стосувалося повідомлення лише Київщини та, відповідно, за посиланням можна було дізнатися про графік лише для Київщини. 

 На регіони, як всі могли переконатися, ця обіцянка про 4 години не поширювалася. Так й для Київщини все мінялося стрімко протягом дня: уже о 17 годині за розпорядженням НЕК Укренерго, ДТЕК вимушений був знову проводити екстрені відключення світла. https://bit.ly/3EHiRdS . А о 19 повідомив про повернення до графіку стабілізаційних відключень.https://bit.ly/3hKc3TA.  

 Як бачимо, ситуація міняється ледь не щогодини, тому якісь там “графіки для кожної області” від неофіційних ТГ-каналів –  це відверта шахрайська маніпуляція з єдиною метою – щоб ви перейшли та підписалися на черговий ТГ-канал. 

Наприклад, лише о 21:40 стало відомо, які відключення прогнозує на завтра Укренерго. “Завтра, 19 листопада, у всіх регіонах України з 00:00 до 02:00 та з 8:00 до 24:00 будуть застосовуватись планові відключення. Додаткові аварійні відключення не прогнозуються”. 

А офіційні графіки планових відключень треба дивитися лише на офіційних сайтах, за посиланням, яке дає Міністерство енергетики України 

//
Exit mobile version