//

ФЕЙКИ та МАНІПУЛЯЦІЇ про COVID-19 від лікарки, яку полюбили антивакси – Без Брехні

ФЕЙКИ та МАНІПУЛЯЦІЇ про COVID-19 від лікарки, яку полюбили антивакси

Це відео шириться зі страшною силою – на момент написання було  2,7 млн переглядів, а на момент публікації  вже більше трьох. Чому ж воно стало таким популярним? Адже це звичайний мітинг противників вакцинації та й проголошувалися звичайні, далеко не нові меседжі-фейки. Секрет в тому, що всю цю дичину озвучила, за її твердженням, “сімейний лікар з восьмирічним стажем”, яка стала на сторону антивакцинаторів. На ютубі вона пізніше перетвориться на цілого “заслуженого лікаря України”. І саме цим статусом сімейної лікарки, яка не згодна “зраджувати і труїти людей жижею-вакциною та експериментальними ліками”, вона завоювала довіру і за один виступ перегнала всіх стахівих з гулами разом узятих. 

Скріншот з відеотрансляції мітингу антивакцинаторів у Миколаєві/ Facebook

Але виступом на мітингу її бенефіс не завершився, справжня “слава” чекала її після мітингу: понад півтори години вона роздає учасникам мітингу поради різного ступеню шкідливості та абсурдності з лікування “всіх на світі” хвороб. 

З цього відео стає відомо, що Оксана Винник не працює сімейним лікарем, адже ще з початку року (з її слів) покинула медицину, «щоб не нести відповідальність за «отруєння людей експериментальними ліками та вакцинами».

 

Треба віддати їй належне, свої «призначення» справжніх ліків під час виступу вона супроводжує коментарем про обов’язковість попереднього обстеження. Водночас «лікарка» щедро надиктовує невідомим їй «пацієнтам з вулиці» не менш шкідливі схеми самолікування: залужування та закислення організму содою, безконтрольне вживання ударних доз селену, цинку, вітамінів С,K,D для лікування  ковіду-«бериліозу», споживання сирих лисичок одночасно з насиченням мікроелементами за допомогою “препаратів” з Лавки Фролова (це та, де килимки для мишки з заземленням та захисні рамки від випромінювання) та БАДів з iherb. Навіть своє сироїдіння та відмову від риби вона «присвячує» боротьбі з вакциною – раптом рибу наколять «цією жижею». Проте повернімося від внутрішнього світу живої та кремнієвої води пані Оксани (що є абсолютно її справою) до її шкідливих ковідних фейків, озвучених назагал.

Версія конспірологічної теорії щодо ковіду та вакцинації, якої тримається Оксана Винник нам давно відома: коронавірусу не існує, з літаків розпорошують берилій і люди хворіють саме на бериліоз. А вакциною вводять графен і спайковий білок, який розкручує спіраль ДНК, вириває звідти амінокислоту, стає на її місце та закручує спіраль знову. І саме під цю теорію вона підбирає всі свої аргументи.

 

Проте навіщо це все робиться, пані Оксана пояснити не може. І в цій «стрункій» теорії вона не знайшла відповіді на пряме питання глядача: на що хворіють і чим можуть заразити навколишніх вакциновані, якщо коронавірусу не існує. Відповідь закінчилася  порадою споживання сирих лисичок від глистів. Але повернімося до тез з мітингу

 

ТЕЗА 1: НІЯКОГО ВІРУСУ НА ЦЕЙ ЧАС НЕ БУЛО ВИЯВЛЕНО. НА САЙТАХ МОЗ УКРАЇНИ, ІНШИХ КРАЇН АМЕРИКИ, ЄВРОПИ ТАКИХ ДАНИХ НЕМАЄ

Публікації про те, що коронавірус – вигадка, неодноразово розміщувались у соцмережах. Одну з них ми вже спростовували. У звіті ВООЗ йдеться про те, що американські науковці змогли виділити вірус SARS-CoV-2 шляхом секвенування. Результати ще одного міжнародного дослідження свідчать про виявлення у 2019 році вірусної пневмонії. Хворобу спричинив вірус, який незабаром був ідентифікований як новий коронавірус, пізніше названий SARS-CoV-2.

Крім того, у відкритому доступі є зображення вірусу під мікроскопом.

На сайті МОЗ України представлений цілий розділ, присвячений протидії коронавірусу. Перший випадок інфікування в Україні медики підтвердили 3 березня 2020 року. 

11 березня 2020 гендиректор ВООЗ під час прес-брифінгу, присвяченому коронавірусу,  охарактеризував стрімке розповсюдження ковіду як пандемію. 

 

ТЕЗА 2: ДВА ПРЕПАРАТИ, ЦЕ “ЕТЕСЕВІМАБ” І “БАМЛОНИВІМАБ”, ВОНИ В НАС НЕ ЗАРЕЄСТРОВАНІ. МОЖЕТЕ ЗАЙТИ В ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТР ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ. ЯКЩО ЦЬОГО ПРЕПАРАТУ НЕМАЄ, ВОНИ НЕ МАЮТЬ ПРАВО ЙОГО ЗАСТОСОВУВАТИ

У вересні 40 тис. флаконів препарату “Етесевімаб” і 20 тис. “Бамлонивімаб” доставили в Україну як гуманітарний вантаж. Ліки надала американська благодійна організація Direct Relief. Обидва препарати, за даними МОЗ, вже надійшли в регіони.

Цих ліків справді немає в переліку Державного реєстру лікарських засобів. Проте, їх застосування передбачене змінами до ЗУ “Про лікарські засоби”, прийнятими 2 листопада. Документ фактично надає дозвіл на екстрене використання лікарських засобів, вакцин або інших медичних препаратів для лікування та профілактики на час дії карантину чи іншої надзвичайної ситуації. 

Умови для застосування препаратів без попередньої реєстрації такі:

Управління по контролю якості харчових продуктів та медикаментів (США) схвалило екстрене використання препаратів “Етесевімаб” та “Бамлонивімаб”.У МОЗ вже оновили протокол лікування коронавірусної хвороби і передбачали використання обох препаратів.

 

ТЕЗА 3: ТАМ (У СКЛАДІ ВАКЦИНИ) Є СПАЙКОВИЙ БІЛОК. ЯКА ЙОГО ФУНКЦІЯ? ВІН ПОВИНЕН ВИБИТИ ЯКУСЬ АМІНОКИСЛОТУ, ВМОНТУВАТИСЯ У ГЕНЕТИЧНИЙ КОД І ПОТІМ ГЕНЕТИЧНИЙ КОД ВЖЕ ПРАЦЮВАТИ НОРМАЛЬНО НЕ БУДЕ

Тут наша ораторка змішує принцип дії двох різних вакцин. 

Векторна вакцина проти COVID-19 (AstraZeneca) містить генетичний фрагмент того самого спайкового білка, який організм розпізнає і долає. Так звана мРНК вакцина доставляє до організму генетичні інструкції щодо синтезу білка вірусу, на який організм і дає імунну відповідь (Pfizer, Moderna). У випадку введення ділянки генетичної структури з програмою в клітину цей процес відбувається за допомогою РНК. РНК проходить поза ядром, де міститься ДНК, доступу до ядра не має. Вона жодним чином не може змішатися з нашим геномом і вплинути на нього. Тобто, складники вакцини не мають доступу до генетичного коду. За таким же принципом формується імунітет у випадку зараження вірусом. Зовнішня оболонка вірусу складається з чотирьох структурних білків, серед яких є і спайковий. За допомогою них він проникає в середину клітини на рівень РНК. Наш організм помічає білки та утворює антитіла, аби захиститись від вірусу.

 

ТЕЗА 4: ЛЮДИНА ПОВИННА ПРОКОНТАКТУВАТИ З ІНФЕКЦІЄЮ, ЩОБ ВИРОБИВСЯ ІМУНІТЕТ

Це старе антивакцинаторське хибне твердження і навіть дивно, що лікарка, яка визнає інші вакцини (у відео є її роздуми про розробку вакцин колись та тепер) вирішила його використати. Справді, після хвороби певний імунітет сформується, за умови що людина виживе. Проте таке  набуття імунітету може коштувати надто дорого, адже ковід може вражати не лише легені, хоча й цього достатньо, а й інші органи і цілі системи, в тому числі і нервову. Набуті гіпертонія, діабет, втрата гостроти зору, розвиток наявних хронічних хвороб, тривалі депресивно-тривожні стани – поширені наслідки ковіду, окрім «звичайних» проблем з диханням. Тут не потрібно навіть «мірятися» рівнями антитіл після хвороби та після вакцинації, щоб обрати найменшу шкоду та ризик.

 

ТЕЗА 5: В УКРАЇНІ БУВ РОЗРОБЛЕНИЙ ПРЕПАРАТ, ЯКИЙ НАЗИВАЄТЬСЯ “БІОВЕН”. ЦЕ ПРЕПАРАТ З ІМУНОГЛОБУЛІНОМ ГРУПИ ДЖІ. ІМУНОГЛОБУЛІН ДЖІ ВІДПОВІДАЄ ЗА НАШУ ХРОНІЗАЦІЮ, ТОБТО ЯКЩО ЯКАСЬ ВСЕРЕДИНІ ІНФЕКЦІЯ І ЯКЩО ВОНА ЧЕРЕЗ ДЕЯКИЙ ЧАС ПОЧИНАЄ ПРОГРЕСУВАТИ, ЦЕЙ ІМУНОГЛОБУЛІН ПІДНІМАЄТЬСЯ…ПРИ ЦІЙ ІНФЕКЦІЇ НЕ МОЖЕ БУТИ ПОКАЗАНИЙ ЦЕЙ ПРЕПАРАТ

Ми чуємо експрес пояснення за секунду механізму дію імуноглобулінів і жодного аргументу, чому не можна застосовувати його для лікування COVID-19. Натомість проведені дослідження показали, що введення імуноглобуліну може полегшувати перебіг хвороби. У протоколі лікування COVID-19  передбачається введення 10% імуноглобуліну людини нормального, але як варіант додаткової терапії за клінічними показаннями: у складі комплексної терапії дорослих пацієнтів з тяжкою пневмонією. Показаннями до його можливого, але не обов’язкового застосовування є:  наростаючі явища інтоксикаційного синдрому та дихальної недостатності з прогресуючим підвищенням рівня С-реактивного білка, прогресуючою абсолютною лімфопенією. В протоколі чітко вказане й застереження щодо можливого виникнення тромбозу з обширним переліком факторів ризику: від ожиріння та літнього віку до атеросклерозу та ризику серцево-судинних захворювань. Тому навіть за наявності показань до застосування імуноглобулін може бути призначений далеко не всім пацієнтам. 

 

ВИСНОВОК

//
Exit mobile version