//

Як російська пропаганда “демонізує” Захід: ТОП міфів/фейків про НАТО – Без Брехні

Як російська пропаганда “демонізує” Захід: ТОП міфів/фейків про НАТО

Президент США Джо Байден 7 грудня мав двогодинну розмову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Окрім усього іншого, очільники країн обговорювали можливі санкції, що їх обіцяють Росії у випадку ескалації ситуації щодо України. Натомість Путін вкотре почав риторику, що це «саме НАТО робить небезпечні спроби щодо освоєння української території та нарощує воєнний потенціал біля кордонів РФ». Тож Росія хоче мати юридично підтверджені гарантії того, що НАТО не розширюватиметься на схід і не розміщуватиме у сусідніх з РФ країнах ударних наступальних систем.

У Росії роками демонізують НАТО, при цьому щоразу використовують одні й ті ж твердження, що не мають під собою жодного змісту і які вже давно розвінчали на офіційному сайті Північноатлантичного альянсу. Які міфи ще поширюють в РФ щодо НАТО та чому це неправда, пояснюємо у відео.

 

Авторка: Ірина Небесна. Монтаж: Віталій Фіголь «ТМЦ.ІНФО»,

Матеріал підготовлено в рамках ініціативи «Мережа регіональних проектів з протидії дезінформації» за підтримки National Endowment for Democracy (NED) та менторства ресурсу «БезБрехні»

//
Exit mobile version