Смертельна вакцинація від Covid-19 і чипізація населення | Повернення старого-нового ФЕЙКУ – Без Брехні
Фактчек

Смертельна вакцинація від Covid-19 і чипізація населення | Повернення старого-нового ФЕЙКУ

На фоні клінічних досліджень та тестувань вакцин від коронавірусу, в соцмережах активізувалися прихильники «теорій змови». І понеслося: вакцини насправді мають на меті знищити ледь не все населення планети, разом зі щепленням людям вживлятимуть чіпи і т.д.. Чому ці теорії не мають нічого спільного з правдою, з’ясовували фактчекери.

СПРОСТУВАННЯ

Користувачі месенджера Facebook почали отримувати розсилку про небезпечність вакцинації від коронавірусу. Перш за все, звернемо увагу, що вона – російськомовна, і, як ми вже неодноразово звертали увагу, більшість фейків до нашого інформаційного поля потрапляє саме з сусідньої країни.

По-друге, текст самого повідомлення звучить просто безглуздо, але все ж варто пояснити, чому це не більше, ніж вигадки.

МЕСЕДЖ 1: «Под видом вакцинации от «короновируса» мировое правительство решило уничтожить семь миллиардов, оставив «золотые полмиллиарда» – себя и свой обслуживающий персонал».

Це – одна із топових фейкових тем ще ледь не від початку пандемії. Але це не більше ніж вигадки, які, зважаючи на стрімкий ріст захворюваності на коронавірус,  лише підсилюють паніку серед населення, а напередодні місцевих виборів ще й дискредитують владу. Не варто забувати й про те, що наша планета зіштовхується з пандемією вже не вперше: пам’ятаємо про пандемії чуми, холери, іспанки.

 

МЕСЕДЖ 2: «Псевдоопасный вирус – обычная разновидность гриппа».

Ніякого коронавірусу немає – це ще одна улюблена тема для фейків від прихильників «теорії змови». Але порівнювати його із грипом не можна, адже це зовсім різні захворювання зі своїми симптомами, перебігом та наслідками для здоров’я. Про це ми вже писали у матеріалі «Спільні риси та відмінності Грипу і Covid-19 | Інфа для попередження фейків і маніпуляцій».

 

МЕСЕДЖ 3: «Людей вводят в состояние паники от «опасного» коронавируса, потом вакцинируют препаратом с инкубационным периодом в полгода, в течении которого не будет видимых изменений, а затем через 1-3 года человек умирает».

Наразі відомо, що над вакциною від коронавірусу працюють кращі вчені у багатьох країнах світу. У Всесвітній організації здоров’я вважають, що на розробку вакцини від коронавірусу до тієї стадії, коли її можна буде безпечно використовувати, знадобиться час до одного року. На сьогодні прийнятої до використання вакцини не існує! Найбільш вдалі зразки зараз проходять 3-4 фазу випробування. За оптимістичними прогнозами до масового вживання ще не менше року. Тому ні про яку тотальну вакцинацію зараз взагалі мова не йде.

 

МЕСЕДЖ 4: «Об этом должны узнать все и как можно быстрее, только так, все вместе, объединившись, мы сможем противостоять этому массовому убийству, как было сделано в Германии, в Швейцарии и др. городах Европы 12 июня 2020г. В 12:00ч. Они оповестили население и массово все вышли на митинг против вакцинации, тестирования, чипирования и экспериментов над людьми. И они победили!»

Так, у Німеччині та Швейцарії й справді проходили мітинги, проте учасники вимагали зовсім іншого – зняти карантинні обмеження, щоб люди могли працювати і забезпечувати свої сім’ї. Тож автори маніпулюють акціями протестами закордоном, видаючи бажане за дійсне.

 

МЕСЕДЖ 5: «Вакцинация – это смерть. Чипизация = роботизация – превращение нас в бездушных роботов, лишённых Души и Воли»

Ще одне відгалуження «теорії змови» – під час масової вакцинації від COVID-19 начебто людям будуть таємно імплантувати мікрочіпи з метою подальшого тотального стеження, контролю за діяльністю та збору даних. В подальшому ця інформація буде використовуватися для тиску, шантажу, керування поведінкою. Цей фейк ми спростовували вже неодноразово – «16 000 публікацій у Facebook і 900 000 коментарів. Білл Гейтс – ТОП-персона у фейках про COVID-19 і охорону здоров’я».

ВИСНОВОК

  • Подібні розсилки час від часу повертатимуться, не сумніваємося, але  вони не мають нічого спільного з правдою і переслідують лише одну мету – посіяти паніку серед населення.
Читати статтю
Back to top button
Optimized with PageSpeed Ninja