Microsoft приєдналася до бойкоту Facebook і Instagram через відсутність там контролю публікацій, що розпалюють ненависть – Без Брехні
Фактчек NEWS

Microsoft приєдналася до бойкоту Facebook і Instagram через відсутність там контролю публікацій, що розпалюють ненависть

Ще в травні потчного року корпорація Microsoft припинила розміщення рекламного контента в Facebook і Instagram. Однак на той момент це стосувалося тільки території США. Від тепер це обмеження було поширене на всі регіони, де розповсюджена популярна соцмережа. Таким чином, Microsoft стала ще однією великою компанією, яка відмовилася від розміщення реклами на які належать Facebook платформах.

Бойкотування Facebook обумовлено невдоволенням компаній з приводу відсутності в соціальній мережі інструментів контролю публікацій, що розпалюють ненависть.

До кампанії з бойкоту Facebook приєдналися десятки великих компанією, в тому числі Verizon Communications, Coca-Cola, Starbucks і Unilever. На тлі цього акції компанії подешевшали на 8,3%, соціальна мережа втратила близько $ 60 млрд ринкової вартості, а статок засновника Facebook Марка Цукерберга (Mark Zuckerberg) скоротилося більш ніж на $ 7 млрд.

На відміну від більшості підтримали бойкот компаній, Microsoft більше турбує не політика Facebook, а то, поряд з яким контентом відображається реклама продукції софтверного гіганта. Microsoft побоюється, що реклама корпорації може демонструватися поряд з неприйнятним контентом, в тому числі такими, що розпалюють ненависть публікаціями. Представник Microsoft підтвердив дані про призупинення розміщення реклами в Facebook і Instagram, додавши, що це триватиме до серпня.

Читати статтю
Back to top button
Optimized with PageSpeed Ninja